Mänskliga länkar 2

av Johan Ydrén, kategori Länktips

Om man vill utvecklas som person är det nyttigt att testa sina gränser och pröva nya förhållningssätt till livet ibland. På bloggen ImprovedLives kan man hitta en lista med 112 förslag på hur man gör det. Förslagen är utvalda för att stimulera sidor hos oss själva som är viktiga för att vi ska må bra. Själv tycker jag listan var inspirerande, särskilt intressant var det att se vilka förslag som väckte mest motstånd hos mig. Får se om jag vågar utmana mig själv framöver.

Psykoterapi har genom dess historia haft ett komplicerat förhållande till föräldrar. Föräldrar påvekar barn positivt och negativt och ofta är de som påverkats negativt som behövt en terapeut. Därför har terapeuter anklagats för att bara skylla allt på föräldrarna och skuldbelägga redan hårt prövade föräldrar. Så slog pendeln över åt andra hållet och istället började man diagnostisera barn som om föräldrarna och andra vuxna inte hade något alls att göra med deras beteende.

Man sa att vi påverkas både av det sociala och biologiska men barnen var de som diagnostiserades, medicinerades och uppfattas som felaktiga. Det tycks mig som att pendeln började svänga tillbaka lite i och med nannyprogram och det växande intresset för föräldraskap. Det ska bli spännande att se vart pendeln svänger nästa gång. En terapeut som funderat över föräldraskap och hur det påverkar barnen som han arbetar med skriver om olika föräldrastilar i ”Parenting Styles: Do Some Mess Kids Up?

Den som läst ett tag på min blogg vet att jag brottas med hur man ska se på terapi respektive medicin som behandling mot depression och ångest. En ny blogg som jag följer och uppskattar har följande att skriva om ämnet, ”Psychotherapy vs. Medication Management”. Han menar att psykoterapi lär en något för framtiden medan medicin bara tar bort det besvärliga med livet för ett tag.

Johan Ydrén

Författaren arbetar med psykoterapi och konflikthantering. Han tar emot klienter för psykoterapi i Göteborg och håller kurser och föreläsningar om konflikthantering över hela landet. På Hantera Konflikter ... kan du lära dig mer om konflikthantering, samt givetvis finna information om professionella tjänster. Kontaktuppgifter
{ 10 comments… read them below or add one }

Anonym maj 25, 2008 kl. 11:06

hmmm… ja det är ju sant att medicinen bara tar bort det besvärliga med livet för ett tag,
men ofta behöver man just det.

för om man ska tvingas leva i det helvete som det ibland är att gå igenom terapi (för oftast blir det värre innan det blir bättre)
så måste man ha något sådant för att orka.

jag tycker det är viktigt att man inte ser medicin som något dåligt (men det är absolut inte hela lösningen)
när man går igenom något jobbigt.

psykiatrin.blogg.se juni 11, 2008 kl. 19:38

Hej såg lite information om din sida från psykbrytets sida..
passar på att göra lite reklam om psykiatrin.blogg.se
välkommen in att läsa!
Kram

psykiatrin.blogg.se juni 15, 2008 kl. 15:01

Hej Nya inlägg om tankar och en liten lek i Drömpsykiatrin! Titta in!

Kram Psykos!

Johan Ydrén juni 17, 2008 kl. 16:27

Hej, trevligt att du hittat hit. Jag hoppas du hittar något du finner intressant.

psykiatrin.blogg.se juni 17, 2008 kl. 17:45

hejhej 🙂
haha va dumt, har jag skrivit fel 😛
Sorry
ska ändra.. trevligt att du titta in!
/Psykos

psykiatrin.blogg.se juni 18, 2008 kl. 17:06

Hej!
Nu har vi fler förfrågningar om Din Expertis på bloggen!
Jag behöver din hjälp och dina tips!
Se också hur långt vi har kommit med bloggen!
Massa kramar
/Psykos

psykiatrin.blogg.se juli 1, 2008 kl. 12:40

Hej!
Nu är psykiatrin.blogg.se igång efter semestern igen och TRE nya inlägg har kommit fram och i vanlig
ordning behöver jag DIN hjälp. Den här gången gäller det att förklara känsloyttringar med ord. Kom och hjälp till!
Du kan också se vad som händer med sidan just nu och var informationen sprids. Om du lämnat citat eller änglar, skriv igen! dom försvann 🙁
Ge även mer citat om du har! Kika gärna in och lämna en kommentar!
Massa kramar från psykiatrins robin hood, psykos!

psykiatrin.blogg.se juli 2, 2008 kl. 10:15

"Föräldrar påvekar barn positivt och negativt och ofta är de som påverkats negativt som behövt en terapeut."

God det var som en sten som föll, har någon alltså fattat detta..?? Det sjuka är att psykiatrin jämt är på mej om att jag ska ha kontakt med mina föräldrar? Och de låter alltid totalt förvånade när jag säger att jag inte har någon kontakt.
God Bullen skulle fan behöva hjälpa psykiatrin med det ena och det andra.

Johan Ydrén juli 4, 2008 kl. 20:44

Hej, jag lovar att titta in mer på din blogg efter semestern. Just nu har jag ledigt och samlar inspiration för att ta tag i bloggandet igen när jag kommer tillbaka. Hälsningar Johan

Ulrika Anders november 20, 2019 kl. 10:49

Jag heter Anders Ulrika från Stockholm – Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.Oduduwa gjort för mig, som hjälpte mig att återställa kärlek och förtroende med min ex man tillbaka med sin magi och kärlek stavdelning aktivering.
Jag var gift i mer än 6 år, det var så hemskt eftersom min man verkligen lurade, lurade på mig och också han letade efter ett sätt att skiljas med mig, jag berättade för min vän Jennifer om min relationskris och hon rådde mig att kontakta en Love Spell Caster, jag trodde inte kärleksförtryck tidigare, men jag har läst bra vittnesbörd online blogg, för två dagar sedan när jag kom över Dr.Oduduwa-kontakt (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com) i en liknande blogg som denna här läste jag kommentarartiklar om hur Dr.Oduduwa hjälpte så många människor med magiska kärleksformer att få tillbaka ex kärlekspartner och han hjälpte också till att fixa trasiga förhållanden. Den här artikeln som jag läste på en blogg var till stor hjälp, så många människor är glada i sitt förhållande / äktenskap som lever idag. Jag skickar snabbt e-postmeddelande till {moc.liamgnull@retsacllepsawududo.rd} Jag förklarade min mans situation för honom och sökte sedan hans hjälp, men till min överraskning sa Oduduwa att han skulle hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min make är helt kärleksfull och omtänksam för alltid.
Min man Anderson vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan att presentera mig. Jag gillar verkligen mitt äktenskap nyligen efter spellunchen, allt fungerar bra för mig och make, vilket är en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta på internet att dela detta vittnesbörd till alla här för att också söka hjälp för att återställa familjen idag och erkänna att Dr.Oduduwa verkligen är en verklig flyktstafel. Du behöver hjälp Jag rekommenderar Oduduwa. Han är det enda svaret på dina familjeproblem, det är dessutom perfekt i stavkärlek locka till ny kärlek, Win Ex-älskare tillbaka, magi STÄLLA Jobbfrämjande, stavskydd, stava affärsframgång, stavning för att få önskad jobbmöjlighet, STAV för att vinna spel och vinna Lottery-nummer. kontakta honom också på sin direktkontakt (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

Leave a Comment

OBS! På förekommen anledning vill jag påpeka att det här inte är en kanal för att söka psykiatrisk rådgivning, särskilt inte i akuta kriser. Om du har akuta problem, särskilt om du har självmordstankar, föreslår jag att du kontaktar närmaste akutpsykiatri. Nationella hjälplinjen, 020 - 22 00 60 är också en bra resurs. Med det förbehållet välkomnar jag varmt kommentarer. Meddelanden kan modereras för att upprätthålla läsbarhet och god ton.

Previous post:

Next post: