Om

Post image for Om

Välkommen!

Låt mig presentera mig själv och bloggen du läser.

Om du hittat hit är chansen stor att du är intresserad av ämnen som konflikter, relationer, mental hälsa och personlig utveckling. Redan där har vi något gemensamt.

Ämnen jag skriver om

Psykoterapi och konflikthantering är vad jag skrivit på mitt visitkort, det är terminologin. Egentligen handlar det om hur vi förhåller oss till oss själva som individer och hur vi samspelar med människor omkring oss. Jag skriver om det jag arbetar med, ämnen som för mig behandlar det mest centrala i livet.

Bloggen

Bloggen dök upp som en tanke när jag skrev ett utbildningsmaterial till Forum för konstruktiv konflikthantering. Jag vill fortsätta att uttrycka mig och jag vill ha frihet att skriva om det som inspirerar mig. Jag har en önskan att dela med mig om erfarenhet från mitt yrke eftersom det är ämnen som berör oss alla.

Anonymitet och konfidentiallitet

Det kan vara känsligt att blogga i mitt yrke. Självklart kan och ska mina klienter förvänta sig total sekretess. Därför vill jag klargöra att de exempel och tankar jag tar upp inte är mina klienters. Skulle jag skriva om något som handlar om en klient är det med klientens uttryckliga tillåtelse.

Professionellt

Söker du en terapeut eller konflikthanterare? Hör av dig till mig på mail eller på telefon (073-150 65 56), mer information kan du finna under kontakt. Du kan också läsa mer om mina tjänster.

Formell kompetens

Utbildning:

  • Psykodynamisk psykoterapi (Steg-1)
  • Fil. kand. konfliktlösning
  • Civilingenjör datateknik, produktionsutveckling
  • psykolog

Numera är det mänskliga centralt i allt mitt arbete men vägen dit är ovanlig. Den gick bl.a. via arbete med artificiell intelligens och intelligenta robotar. Läs gärna mer om det i mina reflektioner om mänsklighet och teknik.

Andra projekt på nätet

Jag driver också bloggen Hantera konflikter … där jag för närvarande delar med mig av länktips och korta reflektioner för andra som är yrkesmässigt intresserade av konflikthantering.

Nätverk

Jag samverkar med:

{ 1 trackback }

Psykoterapi i Göteborg
juni 18, 2012 kl. 17:14

{ 3 comments… read them below or add one }

sophia juli 3, 2011 kl. 1:56

Hej! Jag vill bara säga att du har en undarbar hemsida och att dina värderingar är mycket kloka och inspirerande! Kul att läsa!

Mvh
Sophia

Kjelle oktober 8, 2011 kl. 2:27

Tack Johan… en väldigt välskriven och tankeväckande hemsida/blogg och jag förstår att jag kommer att hänga här tills jag läst ALLT 🙂
Artikeln om "The nice guy" träffade mitt i solar plexus och andra inlägg om konflikthantering m.m. får mig att tro på en lösning på problemen som nu håller på att ta knäcken på både mig och min sambo.

John Wikfors september 18, 2012 kl. 16:10

Hej Johan,
Tack för en fantastisk sajt. Du känns riktigt genuin och äkta. Jag har omnämt dej på en sida på en av mina sajter, där jag rekomenderar ett besök hit:
http://www.kanalavord.se/?page_id=40
Mvh John

Leave a Comment

OBS! På förekommen anledning vill jag påpeka att det här inte är en kanal för att söka psykiatrisk rådgivning, särskilt inte i akuta kriser. Om du har akuta problem, särskilt om du har självmordstankar, föreslår jag att du kontaktar närmaste akutpsykiatri. Nationella hjälplinjen, 020 - 22 00 60 är också en bra resurs. Med det förbehållet välkomnar jag varmt kommentarer. Meddelanden kan modereras för att upprätthålla läsbarhet och god ton.