Mänskliga Länkar 3

av Johan Ydrén, kategori Länktips

Det är sommar och semester, åtminstone för mig. Jag har fått några kommentarer om att det varit dåligt med nytt material på bloggen så jag tänkte visa att jag fortfarande finns. Under hösten tänkte jag återkomma med större aktivitet igen.

För mig liksom många andra innebär sommaren besök på Apoteket för att köpa något mot pollenallergi. Jag är lyckligt lottad och har inte så stora besvär men vill gärna ha några piller hemma för säkerhets skull. När jag satt och väntade kastade jag ett öga på Apotekstidningen, utan någon större förhoppning. Mina fördomar grusades av en härlig artikel om Karl Otto ”Reino” Andersson. För oss som inte kände till det är han en världsberömd cirkusartist, mest känd för att ha cyklat en enhjuling över slak lina, stående på händer. Det som fångade mig var inte de svårgreppbara balansakterna utan att den numera 86-åriga mannen varje dag står på händer. Inte är det vanligt handstående heller, han står på en hand med kroppen parallellt med marken, balanserandes på en mur. Bilden på Reino stående på en hand finns i artikeln, Reino – en riktig balanskonstnär. Jag drar mig till minnes min mormors bror som lärde sig vindsurfa när han var 70 och tänker att jag ska försöka minnas det nästa gång jag tänker på hur åren går.

För många innebär sommar konflikter. Som alltid med konflikter är det både av godo och av ondo. Vi har förväntningar på sommaren, vi umgås mer med de som är oss nära. Att konflikter skapas när vi försöker skapa något gemensamt är naturligt och om vi hanterar det väl, positivt. Något som jag själv haft i huvudet under sommaren är just hur man hanterar konflikter. I synnerhet hur vi kan mötas och få våra personliga behov tillgodosedda genom att hantera konflikter väl. Jag använder ordet behov för att jag vridit och vänt på hur våra egentliga behov förhåller sig till det vi tror oss behöva. En författare som skriver om det är Marshall Rosenberg. Han menar, liksom många andra, att i konflikter med andra presenterar vi snarare våra strategier för att tillfredsställa våra behov än de egentliga behoven. Om vi kunde presentera vad vi egentligen behöver hade det varit enklare att få det tillgodosett.

Marshall Rosenberg går så långt att han hävdar att han kan lösa alla konflikter mellan människor om han bara lyckas få dem att presentera sina behov för varandra. Företaget Friare Liv ger ut svenska översättningar av Marshall Rosenbergs böcker om kommunikation. Där kan man finna ett häfte som en gratis pdf under namnet ”Vi kan reda ut det”. Jag vill inte länka direkt till häftet eftersom Friare Liv förtjänar besök men jag rekommenderar häftet för en genomläsning för alla som tycker att de själva och människor omkring dem förtjänar att få sina behov tillgodosedda. Ni hittar häftet på deras artikelsida.

Johan Ydrén

Författaren arbetar med psykoterapi och konflikthantering. Han tar emot klienter för psykoterapi i Göteborg och håller kurser och föreläsningar om konflikthantering över hela landet. På Hantera Konflikter ... kan du lära dig mer om konflikthantering, samt givetvis finna information om professionella tjänster. Kontaktuppgifter
{ 1 comment… read it below or add one }

Ulrika Anders november 20, 2019 kl. 10:43

Jag heter Anders Ulrika från Stockholm – Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.Oduduwa gjort för mig, som hjälpte mig att återställa kärlek och förtroende med min ex man tillbaka med sin magi och kärlek stavdelning aktivering.
Jag var gift i mer än 6 år, det var så hemskt eftersom min man verkligen lurade, lurade på mig och också han letade efter ett sätt att skiljas med mig, jag berättade för min vän Jennifer om min relationskris och hon rådde mig att kontakta en Love Spell Caster, jag trodde inte kärleksförtryck tidigare, men jag har läst bra vittnesbörd online blogg, för två dagar sedan när jag kom över Dr.Oduduwa-kontakt (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com) i en liknande blogg som denna här läste jag kommentarartiklar om hur Dr.Oduduwa hjälpte så många människor med magiska kärleksformer att få tillbaka ex kärlekspartner och han hjälpte också till att fixa trasiga förhållanden. Den här artikeln som jag läste på en blogg var till stor hjälp, så många människor är glada i sitt förhållande / äktenskap som lever idag. Jag skickar snabbt e-postmeddelande till {moc.liamgnull@retsacllepsawududo.rd} Jag förklarade min mans situation för honom och sökte sedan hans hjälp, men till min överraskning sa Oduduwa att han skulle hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min make är helt kärleksfull och omtänksam för alltid.
Min man Anderson vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan att presentera mig. Jag gillar verkligen mitt äktenskap nyligen efter spellunchen, allt fungerar bra för mig och make, vilket är en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta på internet att dela detta vittnesbörd till alla här för att också söka hjälp för att återställa familjen idag och erkänna att Dr.Oduduwa verkligen är en verklig flyktstafel. Du behöver hjälp Jag rekommenderar Oduduwa. Han är det enda svaret på dina familjeproblem, det är dessutom perfekt i stavkärlek locka till ny kärlek, Win Ex-älskare tillbaka, magi STÄLLA Jobbfrämjande, stavskydd, stava affärsframgång, stavning för att få önskad jobbmöjlighet, STAV för att vinna spel och vinna Lottery-nummer. kontakta honom också på sin direktkontakt (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

Leave a Comment

OBS! På förekommen anledning vill jag påpeka att det här inte är en kanal för att söka psykiatrisk rådgivning, särskilt inte i akuta kriser. Om du har akuta problem, särskilt om du har självmordstankar, föreslår jag att du kontaktar närmaste akutpsykiatri. Nationella hjälplinjen, 020 - 22 00 60 är också en bra resurs. Med det förbehållet välkomnar jag varmt kommentarer. Meddelanden kan modereras för att upprätthålla läsbarhet och god ton.

Previous post:

Next post: