Sprid komplimanger i helgen

av Johan Ydrén, kategori Kommunikation

Idag är det fredag och förhoppningsvis kan du se fram emot en helg med några du tycker om. Avsluta veckan med att ge dem något många desperat behöver, en komplimang. Det kommer garanterat förgylla både deras och din helg.

Har du någonsin träffat någon som är riktigt bra på att ge genuina komplimanger? Vissa tycks ha förmågan att verkligen se människor i sin omgivning. Få är så livgivande. Vi andra får arbeta för det men det är värt mödan. Så många lider av för lite feedback på vilka de är. När gav du ditt barn, din käresta eller kollega en väl genomtänkt och ärlig komplimang senast?

En bra komplimang är genuin och specifik. Uppmärksamhet kan vara en klapp på axeln eller en enkel kommentar som, ”bra jobbat!”. Komplimanger kräver mer. Tänk igenom hur du blivit påverkad, var tydlig med vad du berömmer och varför du gör det:

”Jag blev imponerad av att se hur du hanterade den arga mannen i kassan. Han såg verkligen ut att ha fått upprättelse. Han kommer säkert vilja handla här igen.”

”Vilken vacker klänning, jag tycker om sättet den framhäver dina former.”

”Tack för att du lyssnade på hur min dag varit. Det får mig att känna mig viktig för dig.”

Slösa med uppriktiga komplimanger i helgen och glöm inte att ge komplimanger till dig själv också.

Johan Ydrén

Författaren arbetar med psykoterapi och konflikthantering. Han tar emot klienter för psykoterapi i Göteborg och håller kurser och föreläsningar om konflikthantering över hela landet. På Hantera Konflikter ... kan du lära dig mer om konflikthantering, samt givetvis finna information om professionella tjänster. Kontaktuppgifter
Previous post:

Next post: