Missa inte chansen – samtala med ungdomar om dataspel?

av Johan Ydrén, kategori Reflektioner

Vetenskapsfestivalen pågår som bäst här i Göteborg. En kort workshop (30 min) jag skulle vilja slå ett slag för är ”Hur kommunicerar jag med min tonåring om spel?” i Bältesspännarparken. Föredragshållare är Mattias Ekenberg från organisationen Syna Korten som arbetar mot spelmissbruk.

Jag var på workshopen igår och rekommenderar den starkt för föräldrar som känner sig träffade av frågeställningen. Jag tycker det var en mänsklig presentation av hur man får kontakt med sina ungdomar i allmänhet och för att samtala om dataspel i synnerhet.

För mer information kan man kontakta organisationen

För alla som inte kan komma till workshopen ska jag försöka lägga upp en sammanfattning av hur jag tolkade den här så kolla igen om några dagar.

Johan Ydrén

Författaren arbetar med psykoterapi och konflikthantering. Han tar emot klienter för psykoterapi i Göteborg och håller kurser och föreläsningar om konflikthantering över hela landet. På Hantera Konflikter ... kan du lära dig mer om konflikthantering, samt givetvis finna information om professionella tjänster. Kontaktuppgifter
Leave a Comment

OBS! På förekommen anledning vill jag påpeka att det här inte är en kanal för att söka psykiatrisk rådgivning, särskilt inte i akuta kriser. Om du har akuta problem, särskilt om du har självmordstankar, föreslår jag att du kontaktar närmaste akutpsykiatri. Nationella hjälplinjen, 020 - 22 00 60 är också en bra resurs. Med det förbehållet välkomnar jag varmt kommentarer. Meddelanden kan modereras för att upprätthålla läsbarhet och god ton.

Previous post:

Next post: