Mänskliga länkar – 1

av Johan Ydrén, kategori Länktips

Välkommen till min första länksamling. Här tänkte jag dela med mig av intressanta artiklar som jag hittar på nätet. Precis som på resten av siten kommer det handla om människor, psykologi, relationer och utveckling.

Först ut är "The Advantages of Closing a Few Doors" från The New York Times. Har du svårt att stänga dörrar d.v.s. begränsa dina framtida möjligheter för att kunna fokusera din energi bättre. Då tycks du vara i gott sällskap. Man gjorde en studie på MIT (förmodligen världens främsta tekniska universitet). Studenter fick spela ett enkelt dataspel där de tjänade riktiga pengar. Trots att det var uppenbart att man tjänade ekonomiskt på att välja en viss väg och förlorade på att hålla alla valmöjligheter öppna valde studenterna konsekvent att hålla alla valmöjligheter öppna. Hur beter du dig? Kan du stänga dörren om sånt som tar din energi för att fokusera på det som ger dig något eller vill du hålla alla dörrar öppna?

"Is It Possible To Become Lastingly Happier?" är första inlägget i en ny blogg om hur man blir lyckligare som jag hittade till via WeMind. Det är måhända ironiskt att någon som skrivit en hel bok om hur man bli lyckligare listar "undvika att tänka för mycket" som ett av sätten att bli lycklig. Om du ändå redan gör det tycker jag du ska läsa artikeln, vetenskaplig forskning som kan ge oss lycka, vad kan vara bättre än det?

Från den prisbelönta bloggen Zenhabits kommer artikeln "The Seven Deadly Sins of a Relationship" med visdomar för alla som är i ett förhållande som de tycker är för viktigt för att mista. Tankar om vikten av att avsätta tid för varandra, att inte låta osämja gro, att visa uppskattning och inte bara fokusera på det negativa. Livsviktigt.

Johan Ydrén

Författaren arbetar med psykoterapi och konflikthantering. Han tar emot klienter för psykoterapi i Göteborg och håller kurser och föreläsningar om konflikthantering över hela landet. På Hantera Konflikter ... kan du lära dig mer om konflikthantering, samt givetvis finna information om professionella tjänster. Kontaktuppgifter
{ 1 comment… read it below or add one }

Psyk maj 1, 2008 kl. 18:05

Jag såg också den där länken från Wemind. Jag måste säga att jag finner http://blogs.psychologytoday.com/blog/the-how-happiness/200804/is-it-possible-become-lastingly-happier absolut vidrig. Jag hade kunnat skriva ihop det där på en fikarast, och det är pinsamt att det finns människor med behov att läsa bloggar med så tunt, intetsägande och livsfrånvänt material.

Psyk

Leave a Comment

OBS! På förekommen anledning vill jag påpeka att det här inte är en kanal för att söka psykiatrisk rådgivning, särskilt inte i akuta kriser. Om du har akuta problem, särskilt om du har självmordstankar, föreslår jag att du kontaktar närmaste akutpsykiatri. Nationella hjälplinjen, 020 - 22 00 60 är också en bra resurs. Med det förbehållet välkomnar jag varmt kommentarer. Meddelanden kan modereras för att upprätthålla läsbarhet och god ton.

Previous post:

Next post: