Psykologibloggare

av Johan Ydrén, kategori Länktips

Jag tycker om professionella bloggare som skriver innehållsrika inlägg, särskilt om psykologi och terapi. Tyvärr är det en bloggtrend som inte är så stor i Sverige. Just därför vill jag passa på och sprida de jag hittat.

Ambitiösast bland psykologibloggarna är Abrams. Där hittar ni välgrundade inlägg om de mest skilda ämnen. Jag hittar inte uppgifter om honom nu men om jag minns rätt är han doktorand i psykologi.

Jonas Mosskin skriver intressanta och analyserande inlägg i sin flitigt uppdaterade blogg om psykologi och kultur. Han är även omtalad för att ha startat föreningen psykologer tittar på film.

I bloggen Psykiatern delar en läkare under vidareutbildning i psykiatri med sig av sina tankar. Den har inte funnits så länge än men jag är förtjust i sättet han skriver. För mig är det särskilt intressant att han väver in läkarperspektivet som psykologer, psykoterapeuter och andra terapeuter saknar.

Jag tar gärna emot förslag på andra bloggar som skriver reflekterat om psykologi eller terapi.

Johan Ydrén

Författaren arbetar med psykoterapi och konflikthantering. Han tar emot klienter för psykoterapi i Göteborg och håller kurser och föreläsningar om konflikthantering över hela landet. På Hantera Konflikter ... kan du lära dig mer om konflikthantering, samt givetvis finna information om professionella tjänster. Kontaktuppgifter
{ 1 comment… read it below or add one }

Linda december 31, 2010 kl. 12:36

Hej Johan!

Jag hittade tidigare den här sidan med länktips när jag själv letade efter psykologibloggar, tack för det, bra idé att göra en översikt och kul att läsa det du skrivit!

Nu arbetar jag själv som PTP-psykolog på S:t Lukas i Uppsala och vill tipsa om att jag i dagarna har startat psykologibloggen http://www.lukaspsykologen.se . Min ambition är att basera inläggen på aktuell psykologisk kunskap och att skriva utifrån det som berör mig själv, ofta i samråd med mina kollegor på mottagningen. Allt detta på ett lättförståeligt sätt för att den psykologiska kunskapen också ska kunna bli användbar i vardagen.

Med vänlig hälsning,

Linda

Previous post:

Next post: