Psykologibloggare

av Johan Ydrén, kategori Länktips

Jag tycker om professionella bloggare som skriver innehållsrika inlägg, särskilt om psykologi och terapi. Tyvärr är det en bloggtrend som inte är så stor i Sverige. Just därför vill jag passa på och sprida de jag hittat.

Ambitiösast bland psykologibloggarna är Abrams. Där hittar ni välgrundade inlägg om de mest skilda ämnen. Jag hittar inte uppgifter om honom nu men om jag minns rätt är han doktorand i psykologi.

Jonas Mosskin skriver intressanta och analyserande inlägg i sin flitigt uppdaterade blogg om psykologi och kultur. Han är även omtalad för att ha startat föreningen psykologer tittar på film.

I bloggen Psykiatern delar en läkare under vidareutbildning i psykiatri med sig av sina tankar. Den har inte funnits så länge än men jag är förtjust i sättet han skriver. För mig är det särskilt intressant att han väver in läkarperspektivet som psykologer, psykoterapeuter och andra terapeuter saknar.

Jag tar gärna emot förslag på andra bloggar som skriver reflekterat om psykologi eller terapi.

Johan Ydrén

Författaren arbetar med psykoterapi och konflikthantering. Han tar emot klienter för psykoterapi i Göteborg och håller kurser och föreläsningar om konflikthantering över hela landet. På Hantera Konflikter ... kan du lära dig mer om konflikthantering, samt givetvis finna information om professionella tjänster. Kontaktuppgifter
{ 4 comments… read them below or add one }

Linda december 31, 2010 kl. 12:36

Hej Johan!

Jag hittade tidigare den här sidan med länktips när jag själv letade efter psykologibloggar, tack för det, bra idé att göra en översikt och kul att läsa det du skrivit!

Nu arbetar jag själv som PTP-psykolog på S:t Lukas i Uppsala och vill tipsa om att jag i dagarna har startat psykologibloggen http://www.lukaspsykologen.se . Min ambition är att basera inläggen på aktuell psykologisk kunskap och att skriva utifrån det som berör mig själv, ofta i samråd med mina kollegor på mottagningen. Allt detta på ett lättförståeligt sätt för att den psykologiska kunskapen också ska kunna bli användbar i vardagen.

Med vänlig hälsning,

Linda

Scared augusti 26, 2014 kl. 16:03

Ett annat perspektiv är patientens….
Skriver om hur vardagen ter sig många år efter ett trauma. Om sjukvården, upplevelser och känslor kring detta.
Välkommen in på min blogg: http://scared.blogg.se/

Niclas december 22, 2014 kl. 16:23

Även jag fann din blogg när jag letade efter psykologibloggar. Tycker det verkar tunt med bloggar om psykologi, trots att intresset för psykologi tycks öka mer och mer. Det borde finnas utrymme för fler bloggar inom området. Hur som helst så tipsar jag gärna om min egen blogg http://www.anderssonpsykologbyra.se/psykologbloggen där jag skriver en hel del om evidensbaserad psykologi. Skriver dessutom gärna om ämnen folk tipsar om.

Ulrika Anders november 20, 2019 kl. 10:42

Jag heter Anders Ulrika från Stockholm – Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.Oduduwa gjort för mig, som hjälpte mig att återställa kärlek och förtroende med min ex man tillbaka med sin magi och kärlek stavdelning aktivering.
Jag var gift i mer än 6 år, det var så hemskt eftersom min man verkligen lurade, lurade på mig och också han letade efter ett sätt att skiljas med mig, jag berättade för min vän Jennifer om min relationskris och hon rådde mig att kontakta en Love Spell Caster, jag trodde inte kärleksförtryck tidigare, men jag har läst bra vittnesbörd online blogg, för två dagar sedan när jag kom över Dr.Oduduwa-kontakt (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com) i en liknande blogg som denna här läste jag kommentarartiklar om hur Dr.Oduduwa hjälpte så många människor med magiska kärleksformer att få tillbaka ex kärlekspartner och han hjälpte också till att fixa trasiga förhållanden. Den här artikeln som jag läste på en blogg var till stor hjälp, så många människor är glada i sitt förhållande / äktenskap som lever idag. Jag skickar snabbt e-postmeddelande till {moc.liamgnull@retsacllepsawududo.rd} Jag förklarade min mans situation för honom och sökte sedan hans hjälp, men till min överraskning sa Oduduwa att han skulle hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min make är helt kärleksfull och omtänksam för alltid.
Min man Anderson vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan att presentera mig. Jag gillar verkligen mitt äktenskap nyligen efter spellunchen, allt fungerar bra för mig och make, vilket är en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta på internet att dela detta vittnesbörd till alla här för att också söka hjälp för att återställa familjen idag och erkänna att Dr.Oduduwa verkligen är en verklig flyktstafel. Du behöver hjälp Jag rekommenderar Oduduwa. Han är det enda svaret på dina familjeproblem, det är dessutom perfekt i stavkärlek locka till ny kärlek, Win Ex-älskare tillbaka, magi STÄLLA Jobbfrämjande, stavskydd, stava affärsframgång, stavning för att få önskad jobbmöjlighet, STAV för att vinna spel och vinna Lottery-nummer. kontakta honom också på sin direktkontakt (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

Leave a Comment

OBS! På förekommen anledning vill jag påpeka att det här inte är en kanal för att söka psykiatrisk rådgivning, särskilt inte i akuta kriser. Om du har akuta problem, särskilt om du har självmordstankar, föreslår jag att du kontaktar närmaste akutpsykiatri. Nationella hjälplinjen, 020 - 22 00 60 är också en bra resurs. Med det förbehållet välkomnar jag varmt kommentarer. Meddelanden kan modereras för att upprätthålla läsbarhet och god ton.

Previous post:

Next post: