Lär dig hantera andras ilska

av Johan Ydrén, kategori Ilska
Post image for Lär dig hantera andras ilska

Andras ilska råkar man ut för i många sammanhang. Som tonårsförälder är arga utbrott en självklarhet. På bussen känns ett ungdomsgäng hotande. I diskussioner hemma eller på arbetet blossar någons vrede upp. Inte minst är det många som i arbetet stöter på arga kunder som de måste hantera. Ofta vill man inte bara hantera konfrontationen utan även förbättra relationen eller åtminstone inte försämra den. Den goda nyheten är att situationer när andra är arga kan vara ett mycket bra tillfälle att förbättra en relation.

Själv tyckte jag att det var både svårt och ibland obehagligt när människor blev arga. Jag var intresserad av att lära mig mer om att hantera starka känslor eftersom kommunikation är mitt arbetsverktyg, bl.a. för att öva på det började jag arbeta som vaktchef på en av Göteborgs största nattklubbar. Ett sätt för mig att arbeta med känslor på ett annorlunda sätt än som terapeut.

Gråta för att få omtanke, ilska för att kräva den.

Ilska är i grunden ett sätt att sätta sina gränser och uttrycka för andra att de trampar på en. Det är ett sätt att försöka få kontroll över situationen. Om motsatsen till att bli arg är att bli ledsen så är att börja gråta ett sätt att försöka locka till sig omtanke och ilska är ett sätt att kräva den.

Det finns olika former av aggression och man kan lära sig att se skillnad på dem. De kan hanteras på olika sätt. Det är exempelvis skillnad på någon som använder ilska som en strategi för att skrämma andra och någon som genuint är arg för att försvara något inom sig.

Första läxan är att hantera alla arga människor respektfullt. Då menar jag inte den avart av respekt som det ofta talas om idag. Jag talar om respekt som en form av civiliserat beteende, inte rädsla. Den andra läxan är att tänka på status och hierarki. Det är naturligt både att böja sig för någon som är arg och att bli arg själv för att trycka tillbaks. Ingen av de varianterna är bra.

Stå kvar utan att varken anfalla eller fly, försök inte trycka ner och böj dig inte. Att försvara sig med ilska kan eskalera konflikten och är i allmänhet destruktivt. Att visa sig svag kan också eskalera konflikten och leda till ännu värre attacker. Att försöka agera med självsäkerhet och utstråla trygghet underlättar fortsatt kommunikation och lugnar ner situationen. Det är det bästa sättet att möta ilska.

Lugna känslor först, reda ut problemet sen.

För att kunna arbeta konstruktivt med en konflikt behöver känslor hanteras innan problemet. Så är någon arg, lyssna på ilskan. Hjälp den som är arg att lugna sig genom att respektera deras ilska. Lyssna på vad de säger, be dem berätta mer, visa att du är bryr dig om deras känsla även om du inte tycker de har rätt. När de lugnat sig kan ni fortsätta diskutera ämnet.

Även människor som är utom sig kan reagera snabbt och positivt på att du visar att du hör deras känsla. Jag drar mig till minnes en våldsam kille vi hade belagt med handfängsel. Han var rosenrasande och skrek svordomar och anklagelser så att ådrorna bultade på halsen. Efter att jag samlat mig så att jag klarade vara empatisk, sa jag, ”du verkar väldigt arg?”. Det kan låta fånigt i sammanhanget. En kille som just slagits både med andra och vakter och som skriker sig hes liggandes fängslad på golvet är uppenbarligen arg. Men han skrek bara några sekunder till och efter en stunds tystnad sa han eftertänksamt, ”ja, jag är nog en arg kille”.

Arga människor vill bli förstådda, att någon ska märka det och visa att de bryr sig om deras ilska. Det behöver inte vara så komplicerat. Att göra det fungerar inte bara som dörrvakt utan hemma med tonåringarna, med chefen och som terapeut. Människor är människor var de än är.

Två vanliga svårigheter är att man vill försvara sig och att man tar åt sig. För att hantera lusten att gå i svaromål är det viktigt att veta att det går att lyssna och förstå utan att hålla med. Faktum är att det går att lyssna och förstå någon som är arg på en själv även om det är orättvist.

För att hantera ilskan är det viktiga att du förstår att personen är arg och varför, inte att du håller med om anledningen. Du kan exempelvis förklara att om det är så de ser på situationen så förstår du deras vrede.

"Jag hör att du tycker att jag tog parkeringsplatsen du kom först till. Jag förstår att du är arg för det. Jag skulle också bli förbannad om någon tog parkeringsplatsen jag kom först till."

Det är enklare att diskutera konstruktivt om jag först bryr mig om deras vrede. Jag skulle också blivit arg om någon tog min parkeringsplats men jag behöver inte hålla med om att jag tog den. Hur man avgör vem som var där först kan vi tala om när ilskan lagt sig.

Det kan vara mycket provocerande med någon som är arg, skriker och anklagar. Särskilt provocerande är det om det är dig själv personen är arg på. Men det är svårt att hantera någon som egentligen är arg på exempelvis företaget du jobbar på också. Uttryck för ilska tenderar att bli personliga. Eftersom en grundregel för att hantera situationen konstruktivt är att behålla sitt lugn är det ett problem om du blir provocerad.

Deras känsla och min skuld är två skilda ting.

När jag börjar känna mig provocerad brukar det hjälpa att fokusera på att det är deras känsla. Det finns något som förklarar att just de känner som de gör i den här situationen. Då väcks min nyfikenhet och empati. Även när någon är arg för något jag gjort kan jag försöka visa omtanke om deras känsla och skjuta mig själv och min känsla av att bli orättvist påhoppad åt sidan. För deras känsla och min skuld är två skilda ting.

Att visa att vi lyssnar, bryr oss om och respekterar någons känsla är att visa respekt för den som person. Det är ofta en stark upplevelse för vi är inte vana vid att någon visar våra känslor genuin omtanke, särskilt inte ilska. I en relation är det ett sätt att bygga tillit till varandra. Därför är det inte ovanligt att man kan stärka en relation genom att hantera den andras aggression konstruktivt.

Johan Ydrén

Författaren arbetar med psykoterapi och konflikthantering. Han tar emot klienter för psykoterapi i Göteborg och håller kurser och föreläsningar om konflikthantering över hela landet. På Hantera Konflikter ... kan du lära dig mer om konflikthantering, samt givetvis finna information om professionella tjänster. Kontaktuppgifter
{ 1 trackback }

Arga människor | Beathalandets Blogg
augusti 29, 2010 kl. 9:35

{ 26 comments… read them below or add one }

Jenny mars 12, 2008 kl. 23:02

Ja ibland behöver de någon som verkligen lyssnar..

Johan Ydrén mars 13, 2008 kl. 1:37

Har du någon särskild i åtanke?

Sigrid maj 7, 2008 kl. 11:18

Okej, visst går det att förstå och respektera att min partner är är arg på mig för något jag gjort eller sagt. Jag kan lyssna till hans ilska och känslor och även säga (och verkligen känna) "jag förstår att du blev arg, och jag är lessen för att jag sårade dig genom att säga som jag gjorde, det var inte min mening" ungefär så. Men när han sedan dessutom vill att jag verkligen ska HÅLLA MED om det var för jävligt ( det som jag gjorde eller sa) blir det svårare för mig. Finns det alltid någon objektiv sanning om vad som är rätt eller fel, finns det NÅGON som sitter inne med sanningen och kan säga till mig ungefär att "Ja Sigrid, även om du inte förstod att du gjorde/ sa något som var helt fel så har faktiskt din partner helt rätt i att det var för jävligt gjort/ sagt så nu måste du visa strupen och be om förlåtelse". Förstår du min fundering?

Johan Ydrén maj 9, 2008 kl. 13:05

Jag är inte säker på att jag förstår men låt mig försöka. Jag tror att det är irrelevant om det finns en absolut sanning. Du håller inte med om att det du gjorde var jävligt, om jag tolkar det rätt. Då håller du inte med. Det är inte mer med det, du är ditt facit. Som jag läser det tycks du känna dig pressad att göra våld mot dig själv och det ska du inte göra, enlig mig. Han är arg över vad du har gjort men hur känner du över att bli pressad till att ”blotta strupen”? Det är inte nyttigt att hjälpa honom med hans känslor på bekostnad av dina egna.

Med det sagt och för att koppla tillbaka till vad texten handlar om är jag inte säker på att det din man egentligen behöver är att du håller med om att det var för jävligt. Han säger det men jag skulle tro att han fortfarande inte känner sig förstådd. Om du vill pröva något annorlunda så skulle jag föreslå att du struntar i att säga att du förstår och istället ställer frågor. Fråga exempelvis om hur han upplever det som hände, hur han upplevde att du betedde dig, hur han kände, vad det var som gjorde att han blev arg. Fundera på om ilskan kan vara ett försvar mot något, fråga exempelvis om han känner sig sårad. Visa att du vill förstå bättre. Då tror jag hans behov av att få dig att hålla med kommer minska.

Men som sagt, gör inte våld mot dig själv.

Anna maj 27, 2009 kl. 0:58

Bra radioshow också 🙂

Claudia mars 12, 2010 kl. 14:50

Mitt ex har varit otrogen mot mig. Han har haft en relation på ca 2 månader vid sidan av våran och det sårar mig något fruktansvärt. Det bör tilläggas att det inte är första gången. Jag känner mig mest bara ledsen men ibland bubblar ilskan i mig och jag vill hämnas. Hämnas som aldrig förr! Kanske inte vara otrogen direkt men göra honom väldigt illa som han har gjort med mig. Han bemöter min ilska med rädsla det har han alltid gjort. Han anser att jag är en arg människa. Jag vill verkligen inte vara det men jag vet inte hur man handskas med såna emotioner.

Jag är medveten om att det jag skriver kanske låter förvirrande för det är de. Min fråga till dig är kan vi ordna våran relation om viljan finns hos oss båda?

asty oktober 2, 2012 kl. 12:30

Hej ,Jag har en son som är 14 år han är lung hemma o gör inga problem men när han är ute eller i sklolanvill han bara slås ,Vi har kontaktat läkare ,skolläkare,psykolog o allt är ok Han är frisk ,jag själv har berettat tillläkare att det kan inte vara sant att han kan inte hantera sin ilska, Läkare har sagt att det är problem på sömn men det tror inte jag !Jag vet inte själv vad ska jag göra vad kan jag vända mig!!Oroligt mammma

minellie januari 17, 2013 kl. 22:02

Stort tack för dina tankar om hur man hanterar andras ilska!

Maria november 19, 2016 kl. 23:38

Hej!
Jag möter ilska varje dag. Min dotter har ADHD och på eftermiddagarna eller kvällarna får hon sådana raseriutbrott som är både våldsamma och högljudda. Dessa har ökat i frekvens och jag vet att hon tar ut sin ilska på mig då hon mår dåligt. Det är bara det att jag orkar inte mer. Jag börjar bli väldigt arg tillbaka och ilskan ligger kvar hela kvällen samt att jag kan vakna på natten och fortsätta vara arg.. jag blir även mycket trött av detta samt att tålamodet är borta. Så fort hennes humör börjar visa sig känner jag att min puls ökar. All fakta jag söker och finner i ämnet säger att jag ska göra si och så och att jag ska agera på ett visst sätt. Men jag har ingen kraft kvar. Vad gör man då?

Elisabeth Ortega juli 8, 2017 kl. 19:24

Tack för en fantastisk bra beskrivning och hjälp att förstå detta problem. Det har hjälpt mig mycket???

Elisabeth Ortega juli 8, 2017 kl. 19:26

Ps. Skulle sända hjärtan men det kom ut som frågetecken?

Jonas oktober 9, 2017 kl. 22:47

Hej
Jag har problem med mitt humör.
Jag kan ofta låta snäsig och otrevlig. Speciellt mot min sambo.
Ibland är jag medveten men det händer även omedvetet .
Hon säger inte alltid nåt utan det kan dröja en vecka eller två sen brister hon ut i gråt och är ledsen pga av mitt humör.
Har du tips på vad jag kan göra/arbeta med?
Mvh Jonas

Robin november 17, 2017 kl. 10:47

Hur hanterar vi lynniga människor då?. Jag har ofta varit med om människor som fullkomligt exploderat utan nämnvärd anledning och som blivit okontaktbara i sitt vrede

Marie december 1, 2017 kl. 18:07

Det var intressant och tankeväckande att läsa denna artikel! Kanske kan jag ta till mig och lära mig något av den. Har i dag varit jätteledsen pga att jag och närmaste kollegan får ta mycket skit på jobbet just nu, av ett par personer. Det är stressigt för alla men de här två går upp i stress extra mycket och vill gärna hitta ngn att "skylla på". De har även börjat snacka skit om oss på jobbet. Varken jag eller kollegan har chefs- el personalansvar, men ses nog som lugna, sansade och driftiga, vi löser problem, helt enkelt. Den tuffa arbetssituation vi upplever nu kan vi dock inte göra ngt åt. Är det för att det är lättare att skälla på oss än chefen som vi får skiten, undrar jag? Jag tar det hårt, jag sliter som ett djur på jobbet och får skit för det, det är tungt. Är det stressen som utlöser utbrotten? Jag upplever dem som barnslig "tonårsilska", och håller avstånd till dessa personer. Är det isf fel väg att gå enligt din artikel?

Linda april 5, 2018 kl. 5:50

Jag har blivit fruktansvärt arg och fått två riktiga utbrott då jag skrikit hysteriskt på min sambo, rakt i örat. Är 43 år och har aldrig tidigare i mitt liv blivit så här arg. Normalt är jag en väldigt sansad person som i olika relationer med div människor har kunnat ta deras dåliga agerande och tänka hur de mår och att jag inte ska ta åt mig. Med min sambo går det inte. Jag är fruktansvärt frustrerad gällande hur han är mot mig. Han har under dessa tre år varit lite som Dr Jekyll och Mr Hyde när vi har bråkat. Till vardags är han otroligt ömsint och kärleksfull. Han är omtyckt av alla och han uppfattas som snäll, lugn och ödmjuk. När han får sitt dåliga beteende mot mig brukar jag säga att det där skulle du aldrig göra mot någon annan än mig och att de i din omgivning skulle bara veta hur du är hemma och de skulle bli chockade. Då skrattar han lite milt som svar.

När vi bråkar försöker jag att hålla mig till sak och bara beröra frågan. Jag kan absolut bli otrevlig, arg, sur och argumentera tufft men jag försöker vara noga med att inte göra personliga angrepp och säga saker som sårar. Givetvis misslyckas jag ibland och kan då kläcka ur mig något sårande som inte hör till sak.

Min sambo däremot är fruktansvärt elak och säger de mesta sårande saker. Han kan riktigt trycka på det mest sårbara och slänga ur sig. Utöver det så pratar han över mig i princip hela tiden. Han lyssnar inte, börjar prata när jag pratar och försvarar sig i det mesta. Vi behöver inte bråka utan det kan vara i vardagligt prat som han pratar över mig och inte låter mig prata till punkt. Det är enormt frustrerande. Har hittills aldrig uppfattat att han vill lyssna och att han bryr sig om vad jag säger. Han ser bara sig själv.

Har förstått att han har varit på liknande sätt mot sina tidigare sambo. Jag vill bara att han slutar säga så fruktansvärt sårande saker när vi bråkar och att han slutar prata över mig. Har berättat för honom vad jag önskar men han bara fortsätter.

Jag känner mig väldigt frustrerad, kränkt och sårad. Och dessutom har det hela resulterat i att jag fått fruktansvärda raseriutbrott. Fullkomligen hatar den person jag blivit. Vet varken ut eller in.

Melissa Patrick oktober 28, 2019 kl. 0:36

Jag vill tacka den här stora mannen som heter Dr. AJAYI. Jag är glad idag eftersom min man är tillbaka med mycket kärlek. Min man lämnade mig för en annan kvinna, helt enkelt för att vi hade lite missförstånd. han lämnade mig och lovade att aldrig komma tillbaka till mig igen. Jag gråter hela dagen och letar efter en lösning som hjälper mig att få tillbaka. Sedan såg jag ett delat vittnesbörd på Julios internet. Du är här vad jag behöver med min man och hans löfte att ta hem inom en dag. Han är verkligen fantastisk. Han hjälper mig att få min man tillbaka inom 72 timmar som han lovat. Min man lovade att älska mig för alltid och aldrig få mig att lida igen. Dr. AJAYI, jag kommer alltid att vara tacksam och jag kommer inte att sluta publicera ditt namn på Internet för att du ska vara sanningsenlig. Och jag vill berätta för alla på den här webbplatsen att jag alltid har varit kännbar för den här mannen, DR AJAYI, för allt han har gjort för mig. Min man är tillbaka med kärlek, omsorg, sanning och lovar att älska mig för alltid. Ett löfte om att alla jag känner aldrig kommer att ha ett relationsproblem, kontakta honom via Whatsapp-nummer +2.3.4.7.0.8.4.8.8.7.0.9.4

condilla vincent november 7, 2019 kl. 17:18

Jag är fru CONDILLA VINCENT från USA, jag vill dela ett vittnesbörd om mitt liv för var och en. Jag var gift med min man VINCENT, jag älskar honom så mycket att vi har varit gift i sju år med två barn. När han gick på semester till Frankrike, hänvisade han till en kvinna som heter Ashley, han sa till mig att han inte längre var intresserad av vårt äktenskap. Jag var så förvirrad och letade efter hjälp att jag inte vet vad jag ska göra förrän jag träffade min vän Maria och berättade för henne mitt problem. Hon berättade för mig att inte oroa mig för att hon hade ett liknande problem tidigare och presenterade mig för en man som heter Dr. OMON som kastade en förtrollning på sin ex-pojkvän och förde honom tillbaka efter tre dagar. Maria ber mig att kommunicera med Dr. OMON. Jag kontaktade honom för att hjälpa mig föra tillbaka min man och han ber mig att inte oroa mig för att hans förfäder gudar kommer att kämpa för mig. Han berättade för mig att han efter tre dagar skulle gå med mig och min man. Efter tre dagar ringde min man till mig och berättade för mig att han letade efter saker med mig igen; Han förvånade mig när jag såg honom och började gråta förlåtelse. Just nu är jag den lyckligaste kvinnan i världen för vad den här fantastiska Dr. OMON har gjort för mig och min make. Du kan kontakta hans e-postadress: (moc.liamgnull@alolababnomo). Eller whatsapp .. han i det här numret. (+2348134046638) Kontakta honom om problem som:
(1) Om du vill att ditt ex ska komma tillbaka
(2) Om du alltid har mardrömmar.
(3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(4) Om du vill ha ett barn.
(5) växtbaserade läkemedel
(6) Du vill bli rik.
(7) Du vill binda din man / hustru för att vara hans för alltid.
(8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
(9) Låt människor lyda dina ord och göra vad de vill.
(10) ETC-boxslösning
Kontakta honom igen på (moc.liamgnull@alolababnomo) eller whatsApp .. på detta nummer. (+2348134046638). och bli välsignad

Anna Erickson november 20, 2019 kl. 10:23

Jag heter Anna Erickson från Stockholm – Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en mycket glad dag i mitt liv att dela med dig här ute hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr.Oduduwa hjälpte mig med magiska kärleksförtryck att få tillbaka min ex pojkvän efter 2 års separation han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom kontakta honom via: (moc.liamgnull@retsacllepsawududo.rd)
Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist – Stava för att få tillbaka ditt ex
återställa ryggförlust kärleksförhållande
förena bruten
magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
sluta skilsmässa
Älskar stava för att undvika att fuska par
Älskar stava för att stoppa uppdelningen

(dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

Ulrika Anders november 20, 2019 kl. 10:29

Jag heter Anders Ulrika från Stockholm – Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.Oduduwa gjort för mig, som hjälpte mig att återställa kärlek och förtroende med min ex man tillbaka med sin magi och kärlek stavdelning aktivering.
Jag var gift i mer än 6 år, det var så hemskt eftersom min man verkligen lurade, lurade på mig och också han letade efter ett sätt att skiljas med mig, jag berättade för min vän Jennifer om min relationskris och hon rådde mig att kontakta en Love Spell Caster, jag trodde inte kärleksförtryck tidigare, men jag har läst bra vittnesbörd online blogg, för två dagar sedan när jag kom över Dr.Oduduwa-kontakt (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com) i en liknande blogg som denna här läste jag kommentarartiklar om hur Dr.Oduduwa hjälpte så många människor med magiska kärleksformer att få tillbaka ex kärlekspartner och han hjälpte också till att fixa trasiga förhållanden. Den här artikeln som jag läste på en blogg var till stor hjälp, så många människor är glada i sitt förhållande / äktenskap som lever idag. Jag skickar snabbt e-postmeddelande till {moc.liamgnull@retsacllepsawududo.rd} Jag förklarade min mans situation för honom och sökte sedan hans hjälp, men till min överraskning sa Oduduwa att han skulle hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min make är helt kärleksfull och omtänksam för alltid.
Min man Anderson vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan att presentera mig. Jag gillar verkligen mitt äktenskap nyligen efter spellunchen, allt fungerar bra för mig och make, vilket är en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta på internet att dela detta vittnesbörd till alla här för att också söka hjälp för att återställa familjen idag och erkänna att Dr.Oduduwa verkligen är en verklig flyktstafel. Du behöver hjälp Jag rekommenderar Oduduwa. Han är det enda svaret på dina familjeproblem, det är dessutom perfekt i stavkärlek locka till ny kärlek, Win Ex-älskare tillbaka, magi STÄLLA Jobbfrämjande, stavskydd, stava affärsframgång, stavning för att få önskad jobbmöjlighet, STAV för att vinna spel och vinna Lottery-nummer. kontakta honom också på sin direktkontakt (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

Laura Antonio november 20, 2019 kl. 11:49

För bara några veckor sedan gick jag igenom samma förhållande kris, massor av missförstånd med min make, vi har varit gift i över 6 år det var verkligen sött, romantiskt och känner mig hemskt ibland sent förra året att det var så hjärtskärande. Min man började fuska på mig och letade efter sätt att skiljas med mig, han bromsade älskande mig innan 3 månader efter att han kom tillbaka igen första kvartalet i år, just förra månaden lämnade han mig helt med våra två barn utan att säga ett ord. Jag var så förvirrad och undrade vad som kunde ha gått fel. Tidigare deltog vi båda par i äktenskaplig rådgivning / seminarier och slutligen bestämde jag mig för en terapeut men till ingen nytta, jag älskar den här mannen och jag vill ha honom tillbaka så desperat om inte på grund av mig själv men för barnens skull kommer de att sakna honom och jag vet inte hur jag kunde förklara saker för att förstå dem. Jag läste en inläggskommentar på nätet hur en Los Angeles-baserad journalist hittar verklig kärlek efter 9 års förhållande hjärtslag och hon gifte sig omedelbart några veckor efter att Dr.Oduduwa lunchade en förtrollning för henne att hitta sann kärlek och gifta sig. Jag hade turen att har tillgång till den personliga e-postadressen till den andliga helaren och en kärlek-spell-caster. Jag älskar min man så mycket. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att måla sig illa längre … jag ville bara att han skulle älska mig för alltid. så jag skickar ett meddelande till Oduduwa e-postadress jag kopierade på blogginläggets kommentar. Jag förklarar min relationssituation till oduduwa och han lovade att hjälpa mig att föra min man hem. Jag försökte för det finns inget annat jag kunde ha gjort för att få honom tillbaka hem omedelbart på kort tid. så överraskande fick jag ett telefonsamtal från min man efter tre månader att han lämnade hemmet utan ett ord eller ett meddelande, jag var så glad och jag plockade snabbt upp hans telefonsamtal och han försäkrade mig att han kommer att komma nästa dag, lo och se han kom hem hem igår och ber om ursäkt, men framför allt är jag glad idag är han hemma till mig och våra vackra barn, detta är min största glädje i året. Jag bryr mig inte riktigt om vad som betyder att det blir gjort men jag tror att jag inte ens spenderade mycket pengar som folk kanske tror. Jag följer bara Oduduwas instruktioner och jag gjorde vilken uppoffring eller stavningsprocess som krävs för att jag gjort det. nu när jag pratar med dig nu bor jag och min man båda lyckligt tillsammans för alltid.Jag älskar honom så mycket. Min poäng är att han var min första kärlek (åtminstone det är som det känns som min hjärta begär) och jag gjorde allt mänskligt för att få honom hem igen med hjälp och hjälp från Oduduwa, den inhemska andliga helaren.
Jag är tacksam och tacksam till den stora mannen. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag är säker på att det här fungerar också, 100% säker.
Endast WhatsApp-meddelande: +79268011965
(dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

Juan Alberto Navaz januari 30, 2020 kl. 4:48

Min fru lämnade mig och åkte på semester med sin ex-älskare och de senaste fyra månaderna har jag inte hört eller sett henne. Jag visste aldrig att jag skulle uppleva ett sådant hjärtslag från min fru efter 12 års äktenskap med 3 barn. Min chef på jobbet märkte att jag inte kunde koncentrera mig längre på min arbetsstation som jag brukade tidigare. Han erbjöd mig en pratstund för att diskutera med honom och jag berättade för honom vad jag gick igenom. Efter att jag har förklarat för min chef, svarade han till Lord Zakuza, som är en stavsamling. Jag blev ansluten till Lord Zakuza på hans WhatsApp-linje på +17405739483 efter att jag talade med min chef och han sa till mig att min situation kommer att lösas inom 24 timmar med hans kraftfulla trollformulär. Jag följde alla hans instruktioner och jag trodde och hade tro på honom. Han förberedde en kärleksförtrollning för mig som fick min fru tillbaka inom 24 timmar och nu har vi båda levt bra mer än vi brukade. Jag vet inte om någon här ute behöver hjälp men här är Lord Zakuza WhatsApp-linje +17405739483 om du behöver hjälp i ditt kärleksliv.

Ben februari 24, 2020 kl. 1:58

Det är sant att många av stavhjulet är falska, det här är den enda kniven som kunde återlämna min flickvän till mig förra veckan efter att några falska trollspelare tog mina pengar. Försök att kontakta Dr Alashira han hjälper dig att tro mig E-MAILdr .alashirao1 @ gmail.com eller whatsapp / viber +2348034395438 om du behöver hans hjälp … Tack.

Kel februari 24, 2020 kl. 1:58

HUR MY EX-WIFE ÄR TILLBAKA MED HJÄLP AV DR ALASHIRA Hej alla, jag heter Robert Jason, efter 15 års äktenskap bodde min fru och jag lyckligt tillsammans, vi älskade varandra så mycket och Ilovedmy familj, det var min prioritet , fram till morgonen när min fru och jag hade ett litet argument att alla par vet väl eftersom det inte finns några perfekta par i världen efter argumentet att jag gick på jobbet när jag kom hem kunde jag inte hitta min fru och barn. henne och barnens och vänster.Jag försökte ringa henne men jag kunde inte nå henne. Jag gick till hennes väns hus men de kunde inte säga mig var de skulle hitta henne. Jag var strukturerad. Jag vet inte vad jag skulle göra. Jag började dricka alkohol varje dag och på kvällen slutade jag gå på jobbet.Det var en svår sak för mig eftersom hon och mina barn betydde för mig att det var som om en del av min kropp hade blivit smäll. Jag kunde inte fungera bra, en dag jag tittade på Internet när jag såg vittnesbörden från någon som vittnade för en man c sa läkaren Alashira och hur han tog tillbaka sin fru på tre dagar, jag har inte tänkt på det två gånger. Jag skickade honom ett meddelande och berättade för honom allt som hade hänt mellan mig och min fru och han sa att han tyckte att mitt problem var mycket easytosolve, berättade healso mig totrusthim att min fru skulle komma tillbaka och jag sa till honom att jag litade på honom och han bad om information som jag gav honom. Tre dagar senare återvände min fru hem med barnen. Jag var så förvånad över att se att det liksom drömde för mig, hon började gråta och be om ursäkt, jag sa till henne att det är okej, jag förlåter henne att jag är glad över att hon är tillbaka, vi bor nu lyckligt tillsammans. För att lösa fallet, kontakta denna mäktiga man som heter Dr ALASHIRA, contacthim via e-post; (moc.liamgnull@1oarihsala.rd) eller så kan du också använda det på whatsap +2348034395438

Emily Phelan februari 24, 2020 kl. 12:37

Detta är mitt vittnesbörd om det fantastiska verk som Dr Oniha gjorde för mig. Min man överger mig och barnen och gick till en annan kvinna som han just mötte. Och kvinnan stavade på honom så att han aldrig kommer att ha något att göra med mig och mina barn för det, jag själv och barnen har lidit och det har varit ett helvete av en kamp, ??men jag bestämmer mig för att göra alla medel för att göra säker på att min familj samlas som den brukade, då gick jag online där såg jag så många bra prat om den här stavmästaren som heter Dr Oniha på hans webbplats. Så jag var tvungen att kontakta honom och förklara mitt problem för honom och på bara 48 timmar som han lovat kom min man hem och hans beteende var tillbaka till mannen jag gifte mig med. Jag kan inte tacka det här stavhjulet tillräckligt för vad han gjorde för mig, jag är så tacksam och jag kommer aldrig att sluta publicera sitt namn på internet för det bra arbete han har gjort för mig. Återigen är jag tacksam dr. Oniha för ditt fantastiska arbete ". Du kan också lösa dina problem med hjälp av Dr Oniha. kontakta honom via e-post onihaspelltemple @gmail. com eller whatsappnummer +15056336879. Tack alla för att du läste detta fantastiska vittnesbörd.

Emily Phelan februari 24, 2020 kl. 12:38

Detta är mitt vittnesbörd om det fantastiska verk som Dr Oniha gjorde för mig. Min man överger mig och barnen och gick till en annan kvinna som han just mötte. Och kvinnan stavade på honom så att han aldrig kommer att ha något att göra med mig och mina barn för det, jag själv och barnen har lidit och det har varit ett helvete av en kamp, ??men jag bestämmer mig för att göra alla medel för att göra säker på att min familj samlas som den brukade, då gick jag online där såg jag så många bra prat om den här stavmästaren som heter Dr Oniha på hans webbplats. Så jag var tvungen att kontakta honom och förklara mitt problem för honom och på bara 48 timmar som han lovat kom min man hem och hans beteende var tillbaka till mannen jag gifte mig med. Jag kan inte tacka det här stavhjulet tillräckligt för vad han gjorde för mig, jag är så tacksam och jag kommer aldrig att sluta publicera sitt namn på internet för det bra arbete han har gjort för mig. Återigen är jag tacksam dr. Oniha för ditt fantastiska arbete ". Du kan också lösa dina problem med hjälp av Dr Oniha. kontakta honom via e-post onihaspelltemple @ gmail. com eller whatsappnummer +15056336879. Tack alla för att du läste detta fantastiska vittnesbörd…..

Jehona Bekteshi mars 27, 2020 kl. 1:09

Mitt namn är Jehona Bekki, jag är från sverige, den stora mannen Dr.Oduduwa räddade mitt äktenskap från skilsmässa (moc.liamgnull@retsacllepsawududo.rd). Sedan 2019 har min kärleksförhållande med min make varit hemsk, det fanns ingen öppenhet och sanning från min kärlekspartner, jag älskade honom så dyrt och jag vet att han älskar mig samma sak, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som hemmamannen, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de fortsätter att fråga mig när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västra länder och de har velat träffa sin far igen, jag försökte allt mitt bästa för att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig ut kan jag inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärleksförtryck med ljus i ljus och andra material kan föra tillbaka min man hem, tills min mycket goda vän presenterade mig för en stor man som heter Dr.Oduduwa kärlek stavkanal, Jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt som krävs och förfaranden för att ta del i kärleksförtrollning med framgång. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering är framgångsrik. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.

Kärlek magiska trollformler ring för att hitta sann kärlek
magisk kärlek återvända stava böner för att föra tillbaka ex kärlekspartner
Skilsmässor (talisman ring för kärlek dominans och kärlek kraft)
Anslutning till nya find love trollformler
Örter och rötter botar mot cancer / HIV-stavning.
Uppdelningsförhållanden Staver
Att föra tillbaka en tidigare älskande pojkvän med ljusstake bön
Du vill bli befordrad på kontoret / Lottery spell magisk ring
Du måste tillfredsställa din fru på sexbädden (älskar superkraft)

Så många människors kärleksförhållanden / äktenskap är glada idag på grund av kärleksformer böner och praxis för att få ömsesidig kärlek och attraktion till varandra utan någon störning från någon i din relation.

Notera; Kärlek stavning fungerar direkt för de människor som är beslutsamma, starka och modiga i hjärtat, All Magic Love Spell-metoder är säkra, det finns inga biverkningar och det är mest tid vad du kan göra på egen hand hemma, och du kommer också att bli guilded och ge instruktioner från varje steg för steg i kärlek stavningsförfarande ..
för brådskande hjälp och rådgivning vänligen kontakta Dr.Oduduwa GrandMaster till alla andra kärlekstjärnor i världen. att få brådskande hjälp och hjälpa till att få tillbaka din ex kärlekspartner,
skriv snabbt ett meddelande via: (moc.liamgnull@retsacllepsawududo.rd)

Leave a Comment

OBS! På förekommen anledning vill jag påpeka att det här inte är en kanal för att söka psykiatrisk rådgivning, särskilt inte i akuta kriser. Om du har akuta problem, särskilt om du har självmordstankar, föreslår jag att du kontaktar närmaste akutpsykiatri. Nationella hjälplinjen, 020 - 22 00 60 är också en bra resurs. Med det förbehållet välkomnar jag varmt kommentarer. Meddelanden kan modereras för att upprätthålla läsbarhet och god ton.

Previous post:

Next post: